Huiszebrapin

De zebraspin heeft wel iets van een ‘harlekijn’, zoals hij olijk springt en om zich heen kijkt met zijn ogen op steeltjes. Deze spin uit de familie van de springspinnen is een venijnig kereltje van enkele millimeters. Geen prooi lijkt hem te groot. Vliegen, muggen, kevers – hij besluipt en verschalkt alles wat op zijn weg komt. De zebraspin, of harlekijnspin, is een actieve jager. Hij gaat dus op zoek naar prooi en wacht niet passief in een web tot er iets voorbij komt. Zijn ogen reflecteren in het donker; hem ontgaat niets. Overdag zit hij graag op zonnige, warme plekjes, zoals de buitenmuur en het raamkozijn. Ook in huis is hij ’s zomers een veel geziene gast die zichzelf bij de minste verstoring halsoverkop en bijna buitelend – als een harlekijntje – in veiligheid brengt.

Related posts

Leave a Comment